Ředitelé běhající maratóny mají lepší ekonomické výsledky

Ředitelé běhající maratóny mají lepší ekonomické výsledky

MUDr. Martin Opočenský, Ph. D. | Středa 5. 11. 2014 10:46 | Komentáře: Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ředitelé běhající maratóny mají lepší ekonomické výsledky

K tomuto závěru došla studie publikována v Social Science Research Network a zároveň ukázala, že firmy vedené sportujícími řediteli dosahovaly na burzách lepších výsledků o cca 4-10%.

Autoři Peter Limbach a Florian Sonnenburg, finanční experti z Karlsruhe Institute of Technology a z Univerzity v Kolíně n. Rýnem, ve svém komentáři předpokládali, že ti, kdo sportují, jsou zdravější a taky méně podléhají stresům.

Svoji hypotézu testovali na hodnotě firem z indexu S&P 1500, dle tělesné zdatnosti generálních ředitelů těchto firem, která byla hodnocena účastí na jednom či několika z 15 největších maratónských běhů v období let 2001 až 2011. Prošli záznamy s více než 2.5 miliónů účastníků, kteří úspěšně dokončili maratón a našli mezi nimi dohromady 9549 účastí u 2694 ředitelů. Závislost mezi vyšší hodnotou firem a fyzickou zdatností řídících osob se statisticky významně zvyšovala zejména u ředitelů starších 55 let a u těch více pracovně vytížených.

Je zřejmé, že běhání je velmi vhodné pro ty rekreační sportovce, kteří hodně cestují, mají nabitý pracovní program a jsou zároveň vysoce flexibilní a schopní se svému sportu věnovat na různých místech a v různou denní dobu.  Mezi ředitele běhající maratóny patří ředitel Nike Mark Parker, ředitel Walt Disney Compnany Robert Iger, ředitel T-Mobilu John Legere a další.

Autoři studie tak věří, že fyzická zdatnost by měla patřit mezi důležitá hodnotící kritéria pro personální agentury, která podobná místa obsazují.

 

Autor: MUDr. Martin Opočenský, Ph.D. 

Štítky: , ,

Komentáře nejsou povoleny.

LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ČLÁNKY!

Projekt Hraj zdravý E-kniha Kapitoly ze sportovní kardiologie
Vyhledávání
Online objednávka
Sociální sítě a kontakty
Nejčtenější
Blogy

Marek Opočenský: Odejít na vrcholu? Toť otázka…

14. 02. 2017

Z profesního hlediska je sportovní kariéra specifická v mnoha ohledech. Počínání sportovce je v centru pozornosti zástupu příznivců, kteří očekávají nejvyšší standard výkonnosti v každé myslitelné situaci. Ti přitom zápasí s nelítostnou konkurencí, když řadu soupeřů pohání stejná, ne-li vyšší motivace. To s sebou přináší mimořádný tlak, který je v jejich oboru všudypřítomný.

Prezentace fotbalu - blog

Marek Opočenský: Umění prezentovat fotbal aneb v čem za světem zaostáváme

17. 04. 2014

Rád bych se v několika větách zamyslel nad úrovní fotbalových přenosů na českých obrazovkách. K této myšlence mě přivedlo sledování sobotního šlágru anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchestrem City. Kromě samotného zápasu jsem shlédl i hodinový předzápasový program na britské stanici Sky Sports. A musím konstatovat,

Marek Opočenský – Clenbuterol: Strašák pro sportovce

24. 01. 2014

Látka clenbuterol poprvé výrazněji vešla do povědomí v souvislosti s případem Alberta Contadora. Tento světoznámý cyklista měl pozitivní dopingový test právě na clenbuterol a následně byl potrestán zákazem činnosti.

Další blogy >>