Sklenice vody s citronem “rovná se” zázrak

Sklenice vody s citronem “rovná se” zázrak

Michael Rodina | Čtvrtek 3. 04. 2014 13:34 | Komentáře: Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Sklenice vody s citronem “rovná se” zázrak

Sklenice (teplé) vody s vymačkaným citronem po ránu může dělat zázraky. Kromě toho, že Vám nastartuje organismus, může také pomoci například s krvácením dásní, s hubnutím nebo potížemi s trávením. Obsahuje spoustu tělu prospěšných látek, a to jak v dužině, tak v kůře.

Snídaně je nejdůležitější částí jídelníčku, proto by se rozhodně neměla vynechávat z důvodu nechuti k jídlu v ranních hodinách. Pokud ovšem po ránu nemáte na jídlo chuť, zkuste vypít sklenici vody s citronem před snídaní. Látky, které jsou obsažené v citronu, podporují chuť k jídlu, snižují plynatost a vyrovnávají překyselení žaludku.

Přesně tak, citron, i když je na chuť kyselý, tak tělu pomáhá udržet zásaditější prostředí v těle.

Citron obsahuje hned několik látek, které jsou tělu prospěšné.  Jednou z nich je všem známý vitamín C, který je základním vitamínem k udržení tělesného zdraví a je nezbytný k životu. Kromě vitamínů obsahuje i látky, jako jsou například flavonoidy. Tyto látky mají antioxidační a protirakovinné účinky a snižují riziko některých chorob, např. vysoký tlak, poškození kapilár nebo chronické záněty.

Neméně cennou látkou, kterou citron obsahuje, je pektin. Ten pomáhá v žaludku vázat tuky a cholesterol, čímž dochází ke snížení hladiny cholesterolu v těle a snižuje se tím zatížení organismu a krevní tlak.

Mimo tyto látky můžeme v tomto citrusu najít i další látky, které jsou pro tělo důležité nebo prospěšné. Patří mezi ně silice, vápník, draslík, fosfor, hořčík, železo a dalších…

Citron je bezpochyby dobrý pomocník, ale může nám i uškodit. Jak už jsme říkali, v dutině ústní nám pomáhá proti krvácení dásní. Naopak škodí zubní sklovině, proto by se neměla citronová šťáva požívat samostatně, nýbrž zředěná sklenicí vody. Ničení zubní skloviny můžeme také zabránit tím, že nápoj budeme pít brčkem. Pokud budeme používat kůru citronu, neměla by být chemicky ošetřená, nejlépe z bio vypěstovaného plodu.

 Odkaz: 45 možností použití citronu
 

 Autor: Michael Rodina

 
 

Štítky: , ,

Komentáře nejsou povoleny.

LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ČLÁNKY!

Projekt Hraj zdravý E-kniha Kapitoly ze sportovní kardiologie
Vyhledávání
Online objednávka
Sociální sítě a kontakty
Nejčtenější
Blogy

Marek Opočenský: Odejít na vrcholu? Toť otázka…

14. 02. 2017

Z profesního hlediska je sportovní kariéra specifická v mnoha ohledech. Počínání sportovce je v centru pozornosti zástupu příznivců, kteří očekávají nejvyšší standard výkonnosti v každé myslitelné situaci. Ti přitom zápasí s nelítostnou konkurencí, když řadu soupeřů pohání stejná, ne-li vyšší motivace. To s sebou přináší mimořádný tlak, který je v jejich oboru všudypřítomný.

Prezentace fotbalu - blog

Marek Opočenský: Umění prezentovat fotbal aneb v čem za světem zaostáváme

17. 04. 2014

Rád bych se v několika větách zamyslel nad úrovní fotbalových přenosů na českých obrazovkách. K této myšlence mě přivedlo sledování sobotního šlágru anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchestrem City. Kromě samotného zápasu jsem shlédl i hodinový předzápasový program na britské stanici Sky Sports. A musím konstatovat,

Marek Opočenský – Clenbuterol: Strašák pro sportovce

24. 01. 2014

Látka clenbuterol poprvé výrazněji vešla do povědomí v souvislosti s případem Alberta Contadora. Tento světoznámý cyklista měl pozitivní dopingový test právě na clenbuterol a následně byl potrestán zákazem činnosti.

Další blogy >>